Home ORGANISATIEOPSTELLINGEN - TRAININGEN
Systemische trauma's PDF Print E-mail

 

Systemische trauma's

 

Hierbij zijn we verstrikt in het groter geheel van het familiesysteem en daar voorbij. Onbewust herhalen we de tragedies en trauma's die zich in het familiesysteem voordeden of we identiferen ons ermee. Niemand ontsnapt eraan. Aangezien we onlosmakelijk, meestal in blinde liefde met elkaar verbonden zijn, opofferen we veel op om erbij te horen, zelfs ons leven.

 

Het nieuwe familieopstellen brengt ons naar het wezenlijke wat telt en brengt ons naar de volgende stap naar zelfliefde, compassie en mededogen. Zo groeien wij op alle domeinen, ons hele zijn, krijgt meer en meer vertrouwen in het leven.

 

Het vrijkomen uit de cirkel van het trauma vereist ernaar te kijken. Door de gebeurtenissen toe te stemmen die de verstarring en de onmacht uitlokten, dat betekent zonder schuld of oordeel naar jezelf of anderen, heeft jouw ziel de oude overlevingsstrategie niet meer nodig. Innerlijk wordt het in jou rustiger. Het verdwijnt en brengt jou naar andere potentiëlen die jouw leven ondersteunen, zoals liefde, vreugde, het gevoel van zelfrespect, erbij te horen, enz.