Home Events – Bewustzijnshuis Dagworkshop Geboorte Trauma’s en meer…

Geboorte Trauma’s en meer…

“Hoe gaat het met mij, diep van binnen?”

 

In deze workshop gaan wij samen op zoek naar de verbinding tussen de uitdagingen van je huidig leven en jouw geboorte en ook jouw belevingen van voor de geboorte. Toen was jij alleen met jouw ervaringen, nu ben jij als volwassene alsook de groep getuige en begeleider van jouw innerlijke baby. Samen luisteren wij naar haar/hem.

 

Jij vindt geboorte-inprentingen

 

 • in een algemeen levensgevoel: “Ik kom niet tot rust.” “Niemand houdt rekening met mij.” “Het komt sowieso niet goed.” “Ik kan niet meer, maar ik moet blijven doorgaan.”

 • in reacties op druk: Ik werk pas goed als er veel druk is.” “Onder druk stort ik in.” “Als iemand mij onder druk zet, trek ik mij terug of ga ik in weerstand.”

 • in het omgaan met obstakels: “Ik erger mij als iets in mijn weg staat.” “Ik word woest als ik in mijn flow gestoord word.” “Al bij een kleine weerstand tegen wat ik wil doen, voel ik mij hopeloos.”

 •  in de twijfels bij en na het maken van keuzes: “Ik kan niet kiezen.” “Als ik een keuze gemaakt heb, denk ik achteraf dat het toch de verkeerde keuze was.” “Ik ben heel bang dat ik een foute keuze maak. De gevolgen lijken immens.”

 •  …

 

Welke (overlevens)strategieën van toen werken nu nog in je huidig leven?

 

 

Prenatale ervaringen tonen zich in ons huidig leven bijvoorbeeld in onze patronen rond:

 • nabijheid en afstand: “Ik verlang naar nabijheid én ik ben er doodsbang voor.” “Ik heb afstand nodig om mezelf te kunnen voelen.”
 • grenzen stellen en openen: “Als ik mijn grenzen moet bewaken, ben ik niet toegankelijk voor anderen.” “Grenzen stellen, vind ik heel moeilijk.” “Als ik me voor anderen open, voel ik mijn eigen behoeftes niet meer.”
 • het gevoel erbij te horen: “In een groep voel ik me vaak als buitenbeentje.” “Ik moet mezelf wegcijferen als ik bij een groep, bij mijn familie, bij een partner wil horen.”
 • zich tonen: “Als mensen naar mij kijken, voel ik mij heel ongemakkelijk.” “Als ik mij toon, verwacht ik meestal dat ik afgekeurd word.”
 • voeding en geld: “Ik ben bang dat er niet genoeg is.” “Ik eet veel als er iets lekkers is, wie weet wanneer er weer goed eten gaat zijn.” “Met iets goeds komt er altijd iets slechts.”
 • en zoveel meer…

 

Is er een veilige plaats voor mij? Ben ik welkom? Is er genoeg zuurstof en voeding? Voor een foetus of embryo zijn dit vragen op leven en dood. Soms voelt het in het volwassen leven nog altijd zo.

 

Dit kan veranderen. Luisteren naar  je innerlijke baby is de sleutel voor een nieuw levensgevoel.

 

Zachtheid. Warmte. Omkadering.

Wij werken in een kleine groep van max. 6 deelnemers.

Groepsofeningen, stiltemomenten, individuele begeleiding en deelronden wisselen mekaar af.

Wij volgen jullie innerlijke baby’s. Ja, zij tonen soms drama’s, maar zij laten ook hun kracht en vreugde zien. Alles is welkom.

 

Anke

 

 

 

 

 

 

Aanmelding

Algemene voorwaarden

1 + 12 =

okt 22 2023
Verlopen!
10:00 – 17:30
€130,00

Locatie

BEWUSTZIJNSHUIS
Kernemelkstraat 148 – 9112 Sinaai
Category