STILSTAAN EN BEWEGEN

Druk.

Ervaar je soms te veel druk in je hoofd of in je borst? Voel jij de druk van je agenda of een drukke omgeving letterlijk en figuurlijk in jouw lijf? Hoe ga jij ermee om?

In deze dagworkshop vind jij de tijd en ruimte om jezelf te doorvoelen. Wij staan stil bij (bewegings)-patronen en de onbewuste zin ervan.

 

Als een baby geboren wordt, moet het zijn/haar weg door het bekken van de moeder vinden. Het is een nauwe en onbekende weg.

Voor sommige baby’s is het contact met bepaalde beenderen van het bekken van de moeder tijdens het geboorteproces een enorme uitdaging.  De druk en de obstakels voelen heel bedreigend.

 

Onze huidige lichaamshoudingen, lichaamsspanningen en bewegingspatronen  waren toen onze enige mogelijke optie om te overleven. Wij hebben het juist gedaan.

Druk en obstakels in ons huidig leven voelen vaak opnieuw levensbedreigend. Het lichaam reageert dan voorbij onze wil. Wij willen overleven.

 

Eens wij hiervan lichamelijk bewust worden, wordt de trauma geïntegreerd.

Vastzittende patronen komen in beweging. Zacht. Op jouw tempo en ritme.

Elke stap zo klein of groot als het voor jou juist voelt. Gedragen door de aanwezigheid van anderen. Niet meer alleen.

 

Via Pre- en PeriNatale Trauma-Integratie (PPN TI), met Anke Hornbüssel, en DoorvoeldBewegen, met Lies Van Puyvelde, ontdek je jouw nieuwe mogelijkheden.

 

Aanmelding

Algemene voorwaarden

15 + 6 =

nov 11 2023
Verlopen!
09:30 – 17:30
€140,00

Locatie

Hoofdlocatie
Kouterstraat, 9111 Belsele
Category