Familieopstellingen - organisatieopstellingen naar 
Bert Hellinger en de Hellinger sciencia®
Pre- en perinatale trauma integratie

Individuele en partner sessies familieopstellen en PPN in Bewustzijnshuis. 

Workshops - Trainingen en opleiding
Odilon Mets & Anke Hornbüssel

 

Waarheid beweegt

 

 

Ons volgende evenement:

 

HET VERLANGEN, naar het vrouwelijke, het mannelijke, het goddelijke

Bewust Zijn
bird-nest-560384_640
Datum: zo 23 aug 2020 10:00 - 17:00

Locatie: Bewustzijnshuis, Kernemelkstraat 148, B-9112 Sinaai

 

PRECONCEPTIE en het GODDELIJKE HEIMWEE

Ken je het fundamenteel gevoel van 'hier wil ik eigenlijk niet zijn'?      (in deze job, in deze familie, hier op aarde...)

Dit kan een diep gevoel van heimwee spiegelen, heimwee terug naar de bron. Dr. William Emerson noemt dit: 'divine homesickness'.

Als wij terug in contact komen met de scheiding van toen krijgt het verlangen een plaats – en wij kunnen ons  terug verbinden met de goddelijke bron, het grote geheel. Daardoor wordt het mogelijk echt aan te komen op de aarde en ons aards leven te leven - zo lang het duurt.

Wij mogen geaard, gelukkig en menselijk zijn.

Wij mogen man zijn en vrouw zijn.

De ziel beweegt zich al vóór de conceptie rond de zaadcel en de eicel en is zo in contact met de materie. Hoe kan de ziel de aantrekking tussen het vrouwelijke en het mannelijke volgen als het verlangen terug naar de bron alles overschaduwt? Ben jij gelukkig in een partnerrelatie en voel jij toch een onbewust, onbepaald verlangen?

De her-verbinding met de goddelijke bron maakt het geluk in een liefdesrelatie opener, vrijer, completer.

 

DE CONCEPTIE: HET MANNELIJKE en HET VROUWELIJKE

De conceptie is het wonder van creatie. In de stroom van de universele levenskracht verlangen de mannelijke zaadcel en de vrouwelijke eicel naar elkaar. Zij zijn bereid voor verandering. Zij openen zich en verbinden zich van kern tot kern.

Niet altijd wordt dit ervaren als vreugdevol. Voor sommigen voelde het  toen als grensoverschrijdend, gewelddadig, afwijzend. De kwaliteit van deze eerste ontmoeting van het mannelijke en het vrouwelijke kan cruciaal zijn voor latere verbindingen in het leven. 

Soms verbruiken wij veel energie  om contact en verbinding te vermijden of te controleren – uit angst overweldigd te worden, ons te verliezen, niet goed genoeg te zijn  of wij verwelkomen ontmoetingen, voelen het versterkende en verrijkende in de verbinding. Wij voelen ons vreugdevol groeien.

De binding met de moeder en met de vader alsook met het familiesysteem kunnen gekleurd worden door de bovengenoemde prille ervaringen. Wij ontwikkelen hier ook contactpatronen t.o.v. latere vriendschappelijke en liefdesrelaties.  Afwijzing of 'kleven', existentiële angst voor of overmatig verlangen naar nabijheid, de eigen grenzen al dan niet kunnen bewaren ed. zijn voorbeelden voor patronen die wij al in onze conceptie terug kunnen vinden.

 

Van VERLANGEN naar VERBINDING

De workshop geeft ruimte voor het verlangen en voor de angsten, ruimte voor de onweerstaanbare levenskracht die het mannelijke en het vrouwelijke verenigt. Wij integreren onze ervaringen van toen met compassie voor onze huidige patronen. Er openen zich nieuwe wegen naar geluk en ontwikkeling in jouw verbindingen.

Wij werken met waarnemings- en lichaamsoefeningen, geleide meditatie, in de complete groep en in kleine groepjes.

Demonstratie-opstellingen brengen gevoelde inzichten over het brede spectrum van conceptuele en pre-conceptuele ervaringen.

Stiltemomenten geven ruimte voor integratie en reflectie. Er is gelegenheid voor vragen en antwoorden.

Laat je verrassen door de wijsheid van jouw lichaam en ziel!

Hartelijke groeten,

Anke

 

We are not human beings having a spiritual experience,

rather spiritual beings having  a human experience. 

~Teilhard de Chardin

 

 

 

 

 

Telefoon
+32 499 32 55 06
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Prijs
€100,-- incl. thee, koffie, water en kleine versnaperingen; voor de middag is er soep voorzien, voor de rest breng je zelf een lunckpakket mee

 

Alle datums


  • zo 23 aug 2020 10:00 - 17:00

Powered by iCagenda