HET NIEUWE FAMILIEOPSTELLEN
EN
PRE- EN PERINATALE TRAUMA-INTEGRATIEOdilon Mets & Anke Hornbüssel

Waarheid beweegt

Ons volgende evenement:

Training Familieopstellingen Oostende

Training Familieopstellen
beach-2179183_1920
Datum: vr 5 feb 2021 10:00

Locatie: Troonstraat 242, 8400 Oostende

Training: Basisprincipes van familiesystemen volgens Bert Hellinger.
 Kracht vanuit de Stilte en het Lege Midden 
De nieuwe startdatum is vrijdag 5 februari de volgende cursusdagen zijn, vrijdag 26 februari en vrijdag 12 maart 2021, tekens van 10 uur tot 17uur.
Wie wil instromen en een eigen opstelling wenst op een trainingsdag neemt hiervoor contact op met Frédéric: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
De systemische inzichten van familieopstellingen volgens Bert Hellinger vormen het fundament van deze training.

De deelnemers leren de basiswetten van deze systeemleer kennen zowel aan de hand van hun eigen systeem of die vanuit hun arbeidssituatie. Hoe werkt een systeem, wat komt het ten goede en wat niet?

De leer van Bert Hellinger is toonaangevend voor het bewust worden van dynamieken die leiden tot conflicten en die het individu als het systeem ontwrichten. Alsook opent Het Nieuwe Familieopstellen de weg die ons herverbindt naar een allesomvattende liefde.

Deze cursus is een onderdompeling in nieuwe ervaringen met ontdekkingen doorheen de filosofie, de pedagogiek en de orden van het helpen van Bert Hellinger. De deelnemers verwerven inzichten over het familiesysteem en complexe, moeilijke of conflictueuze situaties in alle relaties, o.a. ook op de werkvloer. Complexe relaties zoals bij adoptiefamilies, pleeggezinnen, nieuw samengestelde gezinnen en eenoudergezinnen, worden in beeld gebracht en er wordt gekeken wat werkt. Er worden enkele pragmatische systemische interventies aangereikt die de deelnemers in hun werkveld kunnen aanwenden.

De lesgever heeft eenentwintig jaar praktische ervaring met dit werk. Hij heeft naast een therapeutische opleiding in Nederland (4 jaar), een systemische opleiding in Duitsland (3 jaar) de internationale opleiding Hellinger Sciencia® bij Bert Hellinger, Sophie Hellinger en hun docenten voltooid (7 jaar) en is gediplomeerd in het vak van familie- en systeemopstellingen aan de Université Européenne Jean Monnet.

WE WERKEN MET:

• familieopstellingen, eigen opstellingen en thema’s uit het werkveld

• Demonstratieopstellingen waarbij de systemische inzichten en de werking ervan worden ervaren

• Waarnemingsoefeningen die de horizon vergroten

WE MAKEN KENNIS MET DE BASISPRINCIPES VAN HET FAMILIESYSTEEM:

• Iedereen heeft het gelijke recht erbij te horen

• De inzichten van Bert Hellinger over de orde in systemen en deze van het geweten

• De kracht van het innemen van onze unieke plaats in het systeem

WE OEFENEN OM:

• Onze waarneming van de innerlijke als uiterlijke ruimte te verwijden

• Onze kijk te verwijden van het IK en mijn tegenover naar het groter geheel, naar conflicten en dynamieken binnen de bredere context van het systeem

• Onze oordelen, aannames, projecties, intenties en zienswijzen te verstillen en ons te begeven naar de liefde voor al wat is

DOELGROEP:

• Professionals in de zorg- en hulpverlening en al diegenen die in een of andere vorm volwassenen, jongeren en kinderen begeleiden - leidinggevenden - en voor hen die hun persoonlijke ontwikkeling een boost willen geven.

 

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Prijs
€360 voor de drie dagen, 130 € voor 1 dag

 

Alle datums


  • vr 5 feb 2021 10:00
  • vr 26 feb 2021 10:00
  • vr 12 mrt 2021 10:00

Powered by iCagenda