Workshops
Familieopstellen volgens het Original Hellinger®Familienstellen
Pre- en perinatale trauma integratie


Odilon Mets & Anke Hornbüssel

Bert Hellinger familieopstellen, Het Nieuwe Opstellen

Het Original Hellinger® familieopstellen.

Zoals de titel vermeld komt het familieopstellen dat door ons gegeven wordt van Bert Hellinger zelf en zijn vrouw Sophie Hellinger.

Het woord Original (ik gebruik het op zijn Duits), onderscheidt ons van alle anderen die het beroep van opsteller uitoefenen. Als gediplomeerde opsteller bij de Hellinger sciencia ®, telt ons diploma slechts voor een deeltje, het is vooral wat we er tussen hemel en aarde mee doen wat de waarde en de ware kracht uitmaakt. Het vraagt in die zin van ons een bijzondere verantwoording en sensibiliteit voor het erfschap dat we in onze handen hebben.

Wie bij Bert Hellinger studeerde en zijn filosofie achter dit werk verwierf, kan niet anders dan steeds dieper en wijder gaan in de intermenselijke verbindingen en relaties, en de boodschap uitdragen wat ons in het leven draagt en verder brengt.

De Hellinger sciencia ® is de wetenschap van alle relaties en de verdere ontwikkeling van het familieopstellen. 

Wat bedoeld men met de wetenschap van alle relaties?

In werkt een natuurlijke ORDE, zij werken als natuurwetten, en deze ORDE heeft voorrang op de LIEFDE. Als de ORDE verstoord is,  in welke vorm van relatie wij ons ook bevinden, dan zijn die relaties gericht TEGEN de goede voortgang van het leven. Dat geldt niet enkel voor de relaties tussen mensen onderling, dat heeft verdere effecten op de GEZONDHEID en op de voldoening in het WERK dat we doen. Ook al kan dit laatste succesvol zijn, dan leidt dit succes niet naar levensvreugde.

Als mens, partner, vader van vier kinderen en grootvader van vijf kleinkinderen en als opsteller stel ik mij op mijn plaats in de stroom van het leven. En op deze manier voel ik mij in dienst van mensen die een hulpvraag hebben. 
Pre- & perinatale trauma-integratie voor volwassenen

Anke geeft verschillende workshops rond persoonlijke pre- en perinatale ervaringen (ppn workshops).

Alle workshops zijn ervaringsgericht. De deelnemers komen via meditatie, oefeningen in kleine groepjes en de hele groep, door middel van zelfwaarnemingsoefeningen en demonstratieopstellingen in contact met hun persoonlijke pre- en perinatale geschiedenis. Wij volgen wat zich vanuit hun herinneringsveld toont.

Laat je verrassen door de wijsheid van je lichaam en je ziel!