Workshops
Het Nieuwe Familieopstellen 
Pre- en Perinatale Trauma Integratie

Odilon Mets & Anke Hornbüssel

Bert Hellinger Het Nieuwe Familieopstellen

Het Original Hellinger® familieopstellen.

Zoals de titel vermeldt, komt het familieopstellen dat door ons gegeven wordt van Bert Hellinger en zijn vrouw Sophie Hellinger.

Het woord Original (ik gebruik het op zijn Duits), onderscheidt ons van andere opstellers die dit beroep uitoefenen. Als gediplomeerde opsteller bij de Hellinger sciencia ® telt mijn diploma slechts voor een deeltje, het is vooral wat er tussen hemel en aarde mee gedaan wordt wat de waarde en de ware kracht uitmaakt. Het werken met opstellingen verlangt in die zin een bijzondere verantwoording en sensibiliteit voor het erfschap dat we in onze handen hebben.

Wie bij Bert Hellinger studeerde en zijn filosofie achter dit werk verwierf, kan niet anders dan steeds dieper en wijder gaan in de intermenselijke verbindingen en relaties, en de boodschap uitdragen wat ons in het leven draagt en verder brengt.

De Hellinger sciencia ® is de wetenschap van alle relaties en de verdere ontwikkeling van het familieopstellen. Opstellen is voor mij het krachtigste instrument om de verbinding te voelen met het volle leven. Het verruimt je hele wezen: je ziel, je lichaam, je bewustzijn en je geest. 

Wat is de wetenschap van alle relaties?

In relaties werken natuurlijke ORDEN. Deze orden hebben voorrang op de LIEFDE. Zo heeft bijvoorbeeld het partnerschap tussen man en vrouw voorrang op de relatie met de kinderen. Die orden zijn dikwijls onbewust verstoord. Wij merken dit als onze zelfliefde en de liefde naar anderen verstoord zijn. Soms meldt zich dat in een relatiecrisis, of in een ziekte, of een verlies, of in onsuccesvolle patronen.

Eens wij die orden erkennen en wij diegenen herinneren die erbijhoren, dan verruimt ons leven in alle richtingen. Onze relaties bloeien en groeien, onze gezondheid en geestdrift voor het leven nemen toe. 

Met Het Nieuwe Opstellen werken wij niet vanuit een concept of theorie. Wij openen ons en stemmen ons af op jouw grotere zijn (jij als persoon, jouw familiesysteem, jouw biografie) en al het onbekende dat jou begeleidt. Onze houding hierbij gaat voorbij goed of kwaad, juist of verkeerd, schuld of onschuld. Alles wat er is beweegt zich zinvol en jouw crisis is dat ook. Wij verwelkomen jou en allen die bij jou horen!

Ons oordeelloos hart is erbij. Zonder ons te bekommeren over de bovengenoemde orden, stellen wij op en volgen wij een beweging die jouw hele zijn completer maakt. 

 
Pre- & perinatale trauma-integratie voor volwassenen

Anke geeft verschillende workshops rond persoonlijke pre- en perinatale ervaringen (ppn workshops).

Alle workshops zijn ervaringsgericht. De deelnemers komen via meditatie, oefeningen in kleine groepjes en de hele groep, door middel van zelfwaarnemingsoefeningen en demonstratieopstellingen in contact met hun persoonlijke pre- en perinatale geschiedenis. Wij volgen wat zich vanuit hun herinneringsveld toont.

Laat je verrassen door de wijsheid van je lichaam en je ziel!