MODULE 3.1 GROEP 3: MAN, VROUW, DE PARTNERRELATIE EN FAMILIE

Opleiding Familieopstellen
0
Foto_pagina_FAMILIEOPSTELLINGEN
Datum: vrijdag 1 december 2023 10:00 - zondag 3 december 2023 17:30

Locatie: Den Domp, Kerkstraat 26, 5076 AW Haaren

Module 3 1e jaar 3e groep

De aangewende filosofie, het eigen maken van de inzichten over de verschillende GEWETENS van Bert Hellinger en de toepassing van de Orden van de Liefde in het kader van Het Nieuwe Opstellen, zijn de basis voor de opleiding.

Op zaterdag kan je jou aanmelden voor een opstelling zonder dat jij de opleiding moet volgen. Ook als paar kan dat (beiden aanwezig). De kostprijs bedraagt 100€/pp. voor de hele dag. 

Je aanmelding kan je richten aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Module 3:

Man en vrouw - De partnerrelatie en familie

De partnerrelatie is het belangrijkste in het leven, zij is gericht op het verdere leven en niets is wezenlijker dan het doorgeven van het leven. Wij zijn ons niet bewust hoe diep in de ziel deze relatie ons raakt. De partnerrelatie reikt veel verder dan we vermoeden. We ontmoeten met onze partner vele anderen, zowel de zichtbare maar zeker de onzichtbare. Het zijn uitzonderingen waarbij één man met één vrouw hun verdere leven met elkaar delen, soms hebben we vele partners nodig die ons de weg wijzen om ons uit onze verstrikkingen te bevrijden. Achter alles werkt een grote liefde en het raakt om te zien hoe mensen die van elkaar houden soms in vernietigende krachten komen of hun hart koud wordt zonder dat daar een logische reden voor is. De dader slachtoffer dynamiek in de partnerrelatie is niemand vreemd. Via opstellingen kijken wij naar wat de partnerrelatie uiteendrijft en wat de partners samenbrengt. Hier gaan we ook nader in op de druk van het familiegeweten die weegt op de partnerrelatie. Wij kijken naar wie en wat wij missen in onze ziel om als vrouw en als man werkelijk in de kracht en aanwezigheid in de partnerrelatie te staan. 

De vragen die we hierbij kunnen stellen zijn o.a.: welke krachten en energieën werken nog van vorige partners, zij het de eigene of van de ouders en voorouders? Hoe groeien wij door onze partner?  Hoe vinden wij de balans van het eigen leven en het gedeelde leven? Hoe gaan we om met wat er achter de niet ingevulde verlangens schuilt in de partnerrelatie zoals kinderloosheid, seksualiteit, vertrouwen…? Hoe gaan we om met verlies, miskraam, abortus, scheiding of dood van een partner…? Hoe respectvol gaan we om met onze partner en met onze relatie, betalen wij nog of wreken wij nog partners die allang overleden zijn? Voor alleenstaanden: Wat ontwijk ik in het alleen zijn, wil ik niet meer verder groeien? 

Hier werken we met het 'Nieuwe Familieopstellen', waarbij we dieper ingaan op de filosofie die achter het opstellen van BERT HELLINGER werkzaam is. Wat is hier de basishouding, hoe groeien wij ernaar toe? Hoe verdiepen wij de waarneming de overgave en het vertrouwen. Hoe leren wij waardevrij te zijn, komen wij vrij van angst en kunnen erkennen wat is. Bij het Nieuwe Familieopstellen stopt het weten, het onderzoeken en bewijzen. De waarneming en de intuïtie die ons hart bereiken zijn onze thuis. Het weten dat wij hiervoor nodig hebben is: ervaring, erkennen van wat is, vertrouwen, verantwoording, mededogen, medeleven en achting. Daarvoor moeten wij vrij zijn van medelijden, angst en van een liefde die iets van de ander wil...

 

 

De inschrijvingen voor de opleiding lopen via Anke Nollen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefoon: +31 6 22 69 30 38

Inhoudelijke informatie, Odilon Mets, telefoon: +32 499 75 32 35 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Prijs
€375/blok van 3 dagen
Adres
Kerkstraat 26, 5076 AW Haaren

 

Kaart


 

Alle datums


  • Van vrijdag 1 december 2023 10:00 tot zondag 3 december 2023 17:30

Powered by iCagenda