Module 3: Het Nieuwe opstellen, Man en vrouw - de partnerrelatie en de familie

Opleiding Familieopstellen
koppel
Datum: vrijdag 17 juni 2022 10:00

Locatie: Kerkstraat 26, 5076 AW Haaren, Nederland

Op zaterdag 11 september kunnen mensen zich voor een opstelling aanmelden zonder dat zij aan de opleiding deelnemen. Elkeen kan zijn onderwerp inbrengen, dit kan apart of als paar (beiden aanwezig). 

Module 3:

Man en vrouw - De partnerrelatie en familie

De partnerrelatie is het belangrijkste in het leven, zij is gericht op het verdere leven en niets is wezenlijker dan het doorgeven van het leven. Wij zijn ons niet bewust hoe diep in de ziel deze relatie ons raakt. De partnerrelatie reikt veel verder dan we vermoeden. We ontmoeten met onze partner vele anderen, zowel de zichtbare maar zeker de onzichtbare. Het zijn uitzonderingen waarbij één man met één vrouw hun verdere leven met elkaar delen, soms hebben we vele partners nodig die ons de weg wijzen om ons uit onze verstrikkingen te bevrijden. Achter alles werkt een grote liefde en het raakt om te zien hoe mensen die van elkaar houden soms in vernietigende krachten komen of hun hart koud wordt zonder dat daar een logische reden voor is. De dader slachtoffer dynamiek in de partnerrelatie is niemand vreemd. Via opstellingen kijken wij naar wat de partnerrelatie uiteendrijft en wat de partners samenbrengt. Hier gaan we ook nader in op de druk van het familiegeweten die weegt op de 

partnerrelatie. Wij kijken naar wie en wat wij missen in onze ziel om als vrouw en als man werkelijk in de kracht en aanwezigheid in de partnerrelatie te staan. 

De vragen die we hierbij kunnen stellen zijn o.a.: welke krachten en energieën werken nog van vorige partners, zij het de eigene of van de ouders en voorouders? Hoe groeien wij door onze partner?  Hoe vinden wij de balans van het eigen leven en het gedeelde leven? Hoe gaan we om met wat er achter de niet ingevulde verlangens schuilt in de partnerrelatie zoals kinderloosheid, seksualiteit, vertrouwen…? Hoe gaan we om met verlies, miskraam, abortus, scheiding of dood van een partner…? Hoe respectvol gaan we om met onze partner en met onze relatie, betalen wij nog of wreken wij nog partners die allang overleden zijn? Voor alleenstaanden: Wat ontwijk ik in het alleen zijn, wil ik niet meer verder groeien? 

Hier werken we met het 'Nieuwe Familieopstellen', waarbij we dieper ingaan op de filosofie die achter het opstellen van BERT HELLINGER werkzaam is. Wat is hier de basishouding, hoe groeien wij ernaar toe? Hoe verdiepen wij de waarneming de overgave en het vertrouwen. Hoe leren wij waardevrij te zijn, komen wij vrij van angst en kunnen erkennen wat is. Bij het Nieuwe Familieopstellen stopt het weten, het onderzoeken en bewijzen. De waarneming en de intuïtie die ons hart bereiken zijn onze thuis. Het weten dat wij hiervoor nodig hebben is: ervaring, erkennen van wat is, vertrouwen, verantwoording, mededogen, medeleven en achting. Daarvoor moeten wij vrij zijn van medelijden, angst en liefde die iets van de ander wil.. 

Lees de brochure met de uitgebreide informatie die de weerspiegeling van de opleiding weergeeft.

 

De inschrijvingen voor de opleiding lopen via Anke Nollen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Telefoon: +31 6 22 69 30 38

Inhoudelijke informatie, Odilon Mets, telefoon: +32 499 75 32 35 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Telefoon
+31 6 22 69 30 38
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Prijs
€ 375, voor de zaterdag: 100€
Adres
Den Domp, Kerkstraat 26, 5076 AW Haaren, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • vrijdag 17 juni 2022 10:00
  • zaterdag 18 juni 2022 10:00
  • zondag 19 juni 2022 10:00

Powered by iCagenda