Module 5.1 GROEP 3 PRE- en PERINATALE TRAUMA'S en ANGSTEN

Opleiding Familieopstellen
0
PIA19339_fig1
Datum: vrijdag 15 maart 2024 10:00 - zondag 17 maart 2024 17:30

Locatie: Den Domp, Kerkstraat 26, 5076 AW Haren

Module 5 1e jaar Groep 3

De aangewende filosofie, het eigen maken van de inzichten over de verschillende GEWETENS van Bert Hellinger en de toepassing van de Orden van de Liefde in het kader van Het Nieuwe Opstellen, zijn de basis voor de opleiding.

Op zaterdag kan je jou aanmelden voor een opstelling zonder dat jij de opleiding moet volgen. Ook als paar kan dat (beiden aanwezig). De kostprijs bedraagt 100€/pp. voor de hele dag. 

Je aanmelding kan je richten aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Module 5: Ziekten – Angsten – Traumata - Het pre- en perinatale veld – Vorige levens

Docent: Odilon Mets, Original® Hellinger Familieopsteller, gastdocente: Anke Hornbüssel.

ALLE INFORMATIE OVER DE OPLEIDING VIND JE HIER

Ben je geïnteresseerd in een specifieke module of blok, meld je dan aan voor die module of blok van 3 dagen. 

Ons ZIJN werd en wordt in het leven gebracht en gehouden door een geestelijke kracht die wij niet kunnen vatten. Die levenskracht is in elk van ons gelijkwaardig aanwezig.

Ons denken, onze gevoelens, onze patronen en onbewuste ervaringen die tot het grotere geestelijke veld van onszelf behoren, houden ons dikwijls weg van de volheid van het leven. De grotere samenhang van deze krachten die op ons werken in de vorm van donkere gedachten, overtuigingen, agressie, verdriet, pijn, angst, stress, ziekte, mislukkingen…. komen in de opstellingen aan de oppervlakte. Wij worden ze bewust en zij transformeren naar de pure levenskracht. 

Ziekte is een verstoring van het evenwicht in het lichaam, de geest en de ziel. Zij staat in verbinding met  het energieveld van het familiesysteem, onze persoonlijke geschiedenis en daar voorbij. Traumata en heftige angsten kunnen wij eveneens niet scheiden van onze systemische bindingen.

Trauma's uit het preconceptuele en het pre- en perinatale veld beperken onze mogelijkheden en begeleiden ons dikwijls een leven lang. Vele opstellers zijn met twee- en meerlingverlies bekend, de hier voornoemde velde omvatten veel meer. In deze module maken wij er kennis mee. 

Belangrijke vragen om terug meer in het evenwicht te komen, zijn: ‘Wat tonen ons symptomen als boodschappers van liefde uit het (familie)systeem en uit de persoonlijke geschiedenis? Hoe kunnen wij bewegen naar een meer alomvattende gezondheid? Hoe gaan wij om met een zwaar lot en hoe kunnen wij daar de vrede vinden? 

Hoe reageren anderen op een zieke en hoe kunnen zij daarbij aanwezig blijven? Wat zijn de drijfveren en wat is de energie van de helpers bij de hulpverlening?... ‘

Soms toont zich in een opstelling een beeld uit een niet definieerbare tijd en ruimte, dit kan bijvoorbeeld uit een vorig leven zijn. Die karmische bewegingen tonen zich soms in een opstelling. Eindelijk komt een beweging tot zijn voltooiing. 

In de opleiding werken wij met het Nieuwe Opstellen, Bert Hellinger noemde het aangewende filosofie. Wij gaan dieper in op de filosofische grondhouding achter het werk van BERT en SOPHIE HELLINGER. Wat is hier de basishouding? Hoe groeien wij ernaar toe? Hoe verwijden wij onze waarneming? 

Voor meer informatie over de opleiding kan je de BROCHURE lezen.

De inschrijvingen voor de opleiding lopen via Anke Nollen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.- Telefoon: +31 6 22 69 30 38

Inhoudelijke informatie, Odilon Mets, telefoon: +32 499 75 32 35 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Prijs
€ 375/ blok van 3 dagen
Adres
Den Domp, Kerkstraat 26, 5076 AW Haaren

 

Kaart


 

Alle datums


  • Van vrijdag 15 maart 2024 10:00 tot zondag 17 maart 2024 17:30

Powered by iCagenda