Hoe anderen onze workshops,
sessies en cursussen
hebben ervaren

 Odilon Mets & Anke Hornbüssel


Reacties van deelnemers aan onze workshops en trainingen:
 

 
Dank je wel voor je fantastische begeleiding en liefdevolle ondersteunung tijdens dit ppn traject. Ik heb de laatste 20 jaar al heel wat opleidingen ea gevolgd, maar zoals jij het begeleid is top, heb ik nog niet ervaren. En dan in toch wel pittige, ernstige en intense trauma's en processen, zonder het extra zwaar te maken. Respect en heel veel dankbaarheid!
warme groet, Carine Huybrechts (ppn traject)

 

" Dank voor de intense dag, Anke. Bijzonder hoe je met je begeleiding tot aan de kern/ oorsprong van m'n bestaan bent gegaan en hoe de opgedane ervaring en bewustwording er ook fysiek voor zorgt dat ik me lichter voel."
 
Griet (PPN jaargroep, dag 1)

 

 
Zeker omdat je wist dat ik er sceptisch tegenover stond.   Het werd een zeer intense dag. Ik heb echt alles gegeven.   De dag heeft me rust gebracht en energie gegeven tegelijkertijd. Ik snap nu ook waarom S. het graag doet. Het is ook even 'weg' zijn van de wereld, weg van de drukte van alledag. En bezig zijn met voelen.  Wat de therapeutische waarde betreft, ben ik ervan overtuigd dat het veel mensen kan helpen. Vaak worden er dingen getoond die we eigenlijk al weten/wisten, maar door ze op deze manier te 'zien', wordt het volgens mij ook makkelijker aanvaard waardoor je met dingen aan de slag kunt. Dat dit kan in een zeer veilige omgeving, met eensgezinde mensen, waar je je absoluut kwetsbaar kan en mag opstellen, is absoluut een pluspunt.
Dit maar om te zeggen dat mijn sceptisime verminderd is :-).  Het heeft S en mij ook dichter bij elkaar gebracht.  Dus een welgemeende dankjewel!!!!! 
 
(Reactie opleiding BEST)
 
 
"Een onnoembare dankbaarheid welt in mij op telkens ik mij verbind met de avonden 'baren-bevallen-geboren worden'.
Ze zijn voedend en ondersteunend voor alle nieuw 'wezens', alle nieuwe 'creaties' die zich in mij nestelen, gevoed worden, rijpen en groeien en het moment aangeven van geboorte."
 
Hilda Maria Rose., (reeks 'Baren - Bevallen - Geboren worden')
"Wat ik ervoer tijdens mijn deelname aan jouw workshop was hoe gedragen en dicht jij bij jou zelf bleef. Dit gaf rust en vertrouwen om ten volle mijn eigen waarneming te volgen en die te laten zijn. Ik ontdekte tijdens de oefening enkele belangrijke nieuwe inzichten, die mij verbaasden en voor mij nieuw waren.
De ruimte te voelen waarbij ik zó mijn waarneming kon volgen en exploreren, doet mij nog meer op mijn voeten en in mijn lijf landen."
 
Many thanks, O. (introductie-workshop ‘Pre- en Perinatale Ervaringen)
"Dankjewel, Anke voor wat ik mocht voelen, ervaren vandaag...inzichten die maken dat ik meer in overgave kan leven, loslaten en aanvaarden dat ik hier ben of...mag zijn? wetend dat alles zijn doel had...en/of heeft :)"
 
M.D., (introductie-workshop ‘Pre- en Perinatale Ervaringen’)

 

"Ik blik met veel verwondering, dankbaarheid en een gevoel van magie terug op de voorbije dagen met jullie allemaal. Gisteren had ik een belangrijk gesprek waarbij tot zondag nog ’schuldgevoel’ meespeelde in de voorbereidingen naar dat gesprek. Op weg naar het gesprek gisteren, dacht ik aan onze oefening afgelopen zondag met de woorden “Ja, ik verdien aandacht” … het gesprek verliep fantastisch, alles wat voordien moeilijk leek, bestond niet eens meer.
 
What a wonderful world this can be." 
 
(Training Familieopstellen: Kracht vanuit de Stilte en het Lege Midden)
"Een paar dagen nà de ervaringen van zondag .......heb ik het gevoel dat ik nog steeds op vleugeltjes zweef .
Heb er lopen aan denken hoe ik dit nu zou moeten verwoorden als het zou moeten ...'nog steeds gedragen wordt' .... komt denk ik wel vrij dicht in de buurt.
Ik weet wat er het laatste jaar in gang gezet is en wat er aan diepgang aan het veranderen is ....maar ik heb een paar dagen geleden zo veel "inzichten" en "momenten" beleeft tijdens onze samenzijn .
Onbeschrijfelijk.
Mijn "woord" was (is) "innerlijke vrede" .... op een bepaald moment was het alsof net 'dit woord' bij me binnen gekatapulteerd werd  ..... en ik beleef het nog steeds, nu, vandaag. Een-alles-overheersende-totale-absolute-vrede-en-liefde.
Zoals Hellinger het zegt : De bewegingen van de geest tonen zich (...) op een zeer indrukwekkende manier (...) voelbaar en zichtbaar.
Ik heb dit fantastisch mogen ervaren . Ik wilde dit even met je delen. Dankjewel voor de verbinding, Odilon!"
(workshop 'Het Nieuwe Familiestellen')
"Lieve Odilon en Albert,
De dagen bij jullie hebben mij aangeraakt tot in mijn diepste bestaan. In contact met wie ik ben en kijkend over de generaties heen.
Het zijn stappen waarin ik mocht gaan begrijpen, verzachte, het terug mocht geven.
 
Gisteravond mocht ik een gedicht van mijn zus ontvangen. Zij schrijft over twee sterke vrouwen, onze oma's. Ze zijn allebei overleden, toen onze ouders twee kleine kinderen waren. (Mijn moeder was dat meisje van vier jaar Odilon...)
 
Ik wens jullie nog een fijne zondag.
De dagen bij jullie reiken verder dan mij alleen."
 
Harte-lijke groet, E. (Training in BEST)

 
Dank je wel voor je fantastische begeleiding en liefdevolle ondersteunung tijdens dit ppn traject. Ik heb de laatste 20 jaar al heel wat opleidingen ea gevolgd, maar zoals jij het begeleid is top, heb ik nog niet ervaren. En dan in toch wel pittige, ernstige en intense trauma's en processen, zonder het extra zwaar te maken. Respect en heel veel dankbaarheid!
warme groet, Carine Huybrechts (ppn traject)
 
 
Beste Odilon,
 
ik neem heel graag deel aan deze bijeenkomst. de dagen die ik mee heb mogen draaien in Best bij Albert hebben een grote impact op mij gehad. Ik draag ze nog altijd dicht bij mijn hart.
graag tot 27 februari.
hartelijke groeten,
Esther
"Ik ben herboren!"
 
Dineke (individuele sessie PPN)
 
Lieve Anke
Ik wil je nog even bedanken voor mijn sessie met jou [...]. Ik heb echt de indruk dat sindsdien mijn hoofd iets meer is  vrijgemaakt is. In  ieder geval:  ik  slaap beter in en slaap beter door [....] Na de sessie heb ik duidelijk gevoeld in de dagen erop dat er meer rust was en ook meer vreugde die er gewoon was.ik was vreugdevol en dat moest niet echt een reden hebben....
[...] dat ik je bijzonder fijngevoelige en onbevooroordeelde houding enorm op prijs stelde.
De klik die ik van in het begin voelde, heeft de klik in mezelf mee teweeggebracht..
Heel veel dank hiervoor.
 
Gertie Driessens (individuele sessie PPN)

Anke, ik dank je heeeeel OPRECHT!

Jij hebt me in het verleden al FANTASTISCH goed geholpen en nu terug, jouw intuïtieve, deskundige aanpak ervaar ik als uitstekend, mag toch es gezegd worden hè, 😀

M.D., individuele ppn-sessie