ODILON & ANKE

Odilon Mets

Beste lezer, fijn dat je hier bent!

 

Ik ben Odilon Mets, vader van vier kinderen en grootvader van zeven kleinkinderen. Na mijn studie Accountancy heb ik als internationaal vertegenwoordiger gewerkt voor een goederenvervoerder. En later heb ik als manager van een customer service center gewerkt bij de grootste transportfirma in België.

In het jaar 2000 heb ik het roer omgegooid en ben ik opstellingen gaan leiden. Eerst deed ik dit volgens het systemische, klassieke opstellen, tot ik Bert Hellinger persoonlijk mocht ontmoeten. Dat was voor mij een openbaring. Hij bracht me wat ik zocht: een totaal andere benadering van het opstellen. Vooral de filosofie en de inzichten van Bert Hellinger over de verschillende GEWETENS (het persoonlijke, collectieve en geestelijke geweten) spraken mij aan. En dat is ook een van de zwaartepunten waar ik de deelnemers meeneem in mijn workshops, cursussen en opleiding van Het Nieuwe Familieopstellen. De gevoelde ruimte en diepte die wij in het Nieuwe Familieopstellen ervaren, overstijgen ver die van het familiesysteem.

mijn belangrijkste Opleidingen

 • Original Hellinger® Familieopsteller aan de Université Européenne Jean Monnet, Brussel, Hellinger sciencia® (2011 – 2019)
 • Neo-Hypnotherapeut en familieopstellingen XX (Opleidingsinstituut??) (2000 – 2003)
 • Systemische en integratieve therapie aan het Heinz Starkt Institut (2007 – 2010)
 • Verschillende trainingcamps en opleidingsmodules aan de Hellinger Sciencia®
 • Internationale masterclass Organisatieopstellingen aan het Hellinger Instituut (2016)
 • Diverse verschillende workshops van lichaamsgerichte therapieën (vanaf 1997)

Opleidingen

 • Diplom Sprachheilpädagogin (4 jaar, Universiteit Marburg, Duitsland)
 • 3 jarige opleiding stempedagogiek (Lichtenberger Institut für Gesang u. Instrumentalspiel, 1992-1995)
 • 2 jarige opleiding tot systemisch-psychologische coach (Hamburger Institut für systemische Lösungen, HISL, 2006-2007)
 • 2 jarige opleiding fenomenologisch-systemisch werk naar de grondleggingen van Bert Hellinger (Stark Institut ®, 2008-2010)
 • 3 jarige opleiding ‘Supervision and Training in the Treatment of PPN* Trauma and Shock’, (2014-2016, dr. William Emerson Ph.d., Duitsland) (*pre- and perinatal)
 • 2017 t/m 2019 assistente bij zijn workshops in Duitsland
 • Opleiding Integrative Baby Therapy (IBT) bij Matthew Appleton (2019-2023)

Anke Hornbüssel

Dag, ik ben Anke Hornbüssel, getrouwd met Odilon. Mijn passie is de pre- en perinatale wereld. Ik begeleid mensen naar hun geboorte- en voorgeboorte-geschiedenis. Het raakt mij diep in mijn hart als ik zie hoe mensen veranderen in contact met hun innerlijke baby (en foetus of embryo).  

Mijn weg hiernaartoe werd gekenmerkt door een groeiend verlangen naar meer inzichten in het menselijke ZIJN.

Tijdens mijn 25-jarige loopbaan als logopediste en pedagoge (in Duitsland) voelde ik steeds duidelijker hoe belangrijk het relationele veld is. Ik verdiepte mij hierin middels opleidingen tot systemisch-psychologische coach en familieopsteller.

Door Odilons werk kwamen en komen nog steeds de bijzondere inzichten van Het Nieuwe Opstellen bij mij.

In 2010 verhuisde ik voor de liefde naar België. Dat was een geboorte als het ware: wat moest ik doen in deze nieuwe wereld? Er was een missing link. De openbaring kwam met de driejarige opleiding ‘Supervision and Training in the Treatment of PPN* Trauma and Shock’ bij dr. William Emerson (Ph.d.).

Hier vond ik wat ik zocht, een nieuwe dimensie van het ZIJN.

 

Alle ervaringen vloeien samen in mijn huidig werk, de Pre- en PeriNatale Trauma-Integratie (PPN TI).

Ik blijf verwonderd over de diepe dimensies van zwangerschap en geboorte.